4 Mayıs 2015 Pazartesi

                        ORKİDELER VE ANLAMLARI

Eski yunan da bereketi ve erkekliği temsil eden orkidenin cinsiyeti belirlemede rol oynadığı düşünülüyordu. Büyük orkide yumrularını yiyen erkeğin erkek çocuğu, küçük yumrular yiyen kadının kız çocuğunun olacağına inanılıyordu. Çin de masumiyeti ve saflığı, Aztekler de güç ve kuvveti simgeleyen orkide orta çağ Avrupasının da yalnızca soyluların yetiştirdiği aristokrat çiçeklerdi. 

Ülkeden ülkeye zaman dan zamana orkide farklı anlamlar taşısa da bugüne kadar biriktirdiği ünüyle hemen hemen tüm ülkeler de ortak bir mesaj veriyor. Sevgililer için orkide çiçeğinin anlamı güç, şehvet, zerafet, lüks ve sevgi anlamına geliyor. Anneler için saflığı bilgeliği, yakınlar için ne kadar değerli olduklarının göstergesi


Orkide çiçeğinin rengi en az kendisi kadar özel anlamlar içeriyor. Pembe orkide sevgiyi, beyaz orkide saflığı, mutluluğu ve aşkı, sarı orkide dostluğu ve bilgeliği temsil ediyor. Genel de evlenme tekliflerin de ve düğün buketlerin de kullanılan beyaz orkideler gelecek için vaat anlamı taşıyor.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder