2 Mayıs 2015 Cumartesi

GÜLLER

                                       

 Bazı çiçekler sevgiyi anlatırken, bazısı kırgınlığı ve öfkeyi gösterir. Bazı çiçekler, bağlılığı ve saflığı simgelerken, bazı çiçekler, ayrılığı ve hüznü gösterir. Sevdiklerinize ya da sevgilinizi duyduğunuz kocaman sevgiyi, aşkı, hüznü, hayal kırıklığını, beğenilerinizi, tutkunuzu ve özrünüzü en güzel çiçeklerle gösterebilirsiniz.

                                 Beyaz Gülün Anlamı


Saflık, Sır, Masumiyet, Saygı, Değerlilik

Beyaz en eski gül çeşitlerinden biridir ve hem eski hem de modern medeniyetlerin en favori çiçeklerinden olmuştur. Beyaz güller saflığı ve masumiyeti sembolizm ederler. Gelinler geleneksel olarak beyazlara bürünürler. Beyaz gül masumiyetin, sadakatin ve saflığın mükemmel bir amblemidir

                   Layık Olma,Sır Saklama,Özgürlük,Masumiyet, Saflık,Temizlik,Gizlilik, Saygı,Alçakgönüllülük,Korku           


                                            

                                          Kırmızı Gülün Anlamı


Aşk, Saygı, Cesaret, Tutku, Takdir, Tebrik

Kırmızı güller akla hemen tutkuyu ve gerçek aşkı getirir. Tek bir kırmızı gül “seni seviyorum” imzası taşır. Çiçeklerin dili ortaya çıktıktan sonra tarih boyunca ilk anlamı hep aşk olmuştur.

Kırmızı güller ayrıca cesaret ve tebrik mesajı da iletebilir. Tarihteki ilk at yarışlarının ismi “Güllerin Koşusuydu ve kazanana kırmızı güllerden oluşmuş bir buket verilirdi.
                                         
       gulun_faydalari            


                                    Pembe Güllerin Anlamı       

Mutluluk, İncelik, Romans, İmrenme, Tatlılık, Teşekkür 

Açıktan koyuya kadar geniş bir yelpazesi olan pembe güller neşe, mutluluk, minnettarlık ve imrenme anlamlarına gelebilir.En solgun pembe nezaketin, neşenin ve inceliğin işaretidir. Laser ve Diplomat gibi koyu pembe güller bir başkasının hayatınıza dahil olmasından dolayı ne kadar mutlu olduğunuzu göstermek için mükemmel bir seçimdir.

       Pembe Gül                   

                                    Sarı Güllerin Anlamı
                                            
 Arkadaşlık, Önemseme, Hoş Geldin, Neşe 

Alman Kültüründe bu güzel sarı güller ihanetin ve ölen aşkın sembolüdür ama daha geleneksel olarak arkadaşlığın ve mutluluğun simgesidir.

                                  


                            Turuncu Güllerin Anlamları

Arzu, Heves, Gurur


Turuncu güller coşkundur, şendir ve verilen kişiye büyülenmeyi ifade eder. Kırmızı gül tutkuyu, sarı gül arkadaşlığı sembolizm ederken, turuncu güller de genelde bu ikisinin arası bir duyguyu işaret eder.

                                      

                           Siyah Güllerin Anlamı

İlişkinin Sonu

Siyah güller var olmasa da koyu kırmızı güller siyah gibi görünebilir. Birine siyah gül vermek bir ilişkinin veya fikrin öldüğü anlamına gelir. Bununla birlikte bazıları siyah gülün yeniden doğuşu ve yeni bir başlangıcı sembolizm ettiğini söylemekte.


                               
                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder